Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея - Теодор Обианг Нгуема Мангу,

...
  Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея - Теодор Обианг Нгуема Мангу,
Коментари Харесай

Колекцията на диктатор отива на търг

 
Вицепрезидентът на Екваториална Гвинея - Теодор Обианг Нгуема Мангу, ще остане без сбирката си от суперколи, която беше иззета от управляващите във Франция и Швейцария още през 2016 година Общата стойност на арестуваните коли е към 13 млн. $, като те ще бъдат продадени на търг в Женева по-късно това лято.

Теодор Обианг, наследник на президента на африканската страна Тедоро Обианг Нгуема Мбасого, е притежател на редки коли като бяло Lamborghini Veneno, както и на хиперколите  Koenigsegg One:1, McLaren P1 и, Bugatti Veyron. Твърди се, че в автопарка му има още Ferrari Enzo, Ferrari LaFerrari и Aston Martin One77. 



Машините бяха иззети след следствие на френските управляващи за разхищения на държавни средства през интервала 2012-2016 година Общият брой на колите е 25, като те ще бъдат ревю на търг от аукционната къща Bohnams. Някои от тях - като Aston Martin One77 (на фотографията долу), струващ 2 млн. $ като нов, може да бъдат продадени на доста висока цена, тъй че е допустимо получената на търга сума да надвиши 13 млн. $.



Според информациите, всички получени средства от продажбата на хиперколите ще бъдат върнати в Екваториална Гвинея по формата на обществени стратегии. Срещу самия Теодор Обианг има издадена заповед за арест в Европа, само че той си остава вицепрезидент на африканската страна.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР